allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Klädd för aktiviteter med hunden
Klädd för aktiviteter med hunden

Klädd för aktiviteter med hunden

Hundar kan vara mer eller mindre aktiva, men de har alla en sak gemensamt. Alla hundar måste nämligen ut och rastas flera gånger per dag, oavsett hur vädret ser ut. Håller man dessutom på med olika aktiviteter eller om man vill vara extra aktiv med sin hund kan man inte ständigt skylla på dåligt väder. Här ger vi några tips kring bra kläder för aktiviteter med hunden.

Kläder för promenaden

En promenad med hunden är sällan särskilt ansträngande och man kan vara klädd i stort sett hur som helst. Men om man ska gå en längre promenad eller kanske gå ut på en vandring kan praktiska friluftskläder vara väldigt bra. De är tåliga, bekväma att röra sig i och de skyddar mot väder och vind. Det är inte bara kläderna man bör ha koll på, utan det är också viktigt att man har ett par bra skor som passar vädret och terrängen.

Plagg för hundutställning

På en hundutställning bör man vara propert klädd. Man bör se till att framhäva hunden och det gör man bäst genom att bära enfärgade plagg. Om man har en mörk hund bör man bära ljusa kläder och tvärtom i de fall man har en vit eller ljus hund. Man bör se till att kläderna inte är för yviga då det kan bli svårt för domarna att se hunden ordentligt om ägarens kläder fladdrar runt för mycket.

Dags för agility

Hundsporten agility är en enormt fartfylld tävling. Hunden ska tillsammans med sin förare ta sig igenom en hinderbana med balanshinder, tunnlar, hopphinder och en hel del annat. Här är det viktigt att man har kläder man kan röra sig i. Många väljer att tävla i shorts samt t-shirt. Ett par bra gymnastikskor är också bra att ha på fötterna så man kan springa snabbt med sin hund.

Lämpliga kläder för barnens umgänge med hunden

Barn och hundar kommer ofta väldigt bra överens. Många gånger ligger de och rullar runt på marken och leker tillsammans. Barnen kan också gå på promenad eller sporta med hunden. Men även de behöver såklart bra kläder. Friluftskläder finns i alla möjliga storlekar och modeller även när det gäller barnvarianter. Även för barn är friluftskläderna väldigt bra eftersom de är extremt hållbara och tåliga. Dessutom tål de att tvättas i högre temperatur och man behöver inte vara extremt rädd om dem.

Finns det kläder för hundar?

Ja, det finns även kläder för hundar. Inom hundsporter som utställning och agility behövs de sällan, men det kan vara bra för hunden att ha lite skor på sig om man ska ut och gå i väldigt steniga partier eller om det är extremt varmt på asfalten.

Vissa hundar gillar att ha kläder på sig, andra avskyr det och för många hundar krävs det att de får vänja sig. Hundkläderna ska dock vara anpassade till hunden och djuret ska inte lida av att bära dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *