allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Saker du behöver när du skaffar hund
Saker du behöver när du skaffar hund

Saker du behöver när du skaffar hund

Har du haft hund tidigare vet du vad som väntar dig och var du kan hitta det mesta som du behöver för att skaffa dig en ny fyrfota vän. Är det första gången du köper hund är det bra om du tar del av den här artikeln. Det finns nämligen en hel del du behöver göra för att förbereda både dig och ditt hem på de utmaningar som en hund innebär. Läs mer här om vilka saker du måste skaffa innan du hämtar hem din första hund.

6 hundsaker du inte kan vara utan

Här får du en lista över 6 hundsaker som du helt enkelt inte kan vara utan och som du måste köpa innan hunden flyttar in.

1. Mat- och vattenskål: För hundens välmående och för att kunna ta hand om den på rätt sätt måste du skaffa en matskål och en vattenskål. På thepepdog.com hittar du alla hundsaker du behöver inklusive skålar för mat och vatten.

2. Foder: Du kan naturligtvis inte stå utan foder när hunden flyttar in. Du kan få tips av tidigare ägare kring vad hunden helst äter. Är det en valp du köper kan uppfödaren berätta vilken sorts foder du behöver. Kan du inte få svar hos säljare eller uppfödare kan du alltid vända dig till en veterinärmottagning som kan tala om för dig exakt vad din hund behöver äta för att växa och utvecklas som den ska. När det gäller foder kan det också vara smart att investera i en fodertunna av plast där du kan förvara maten som ofta säljs i större förpackningar med en vikt på mellan 5-10 kilo.

3. Halsband och koppel: Med tanke på att hunden måste rastas regelbundet för att både uträtta sina behov och för att få motion måste du köpa halsband och koppel, alternativt sele och koppel. Här är det viktigt att du mäter hundens hals om du ska köpa halsband eller runt magen om du ska köpa en sele. Det är viktigt för att sakerna ska passa och kännas bekväma.

4. Hundsäng: Hunden måste ha någonstans att sova och en plats där den kan få gå undan och vara ifred en stund. Ta hänsyn till hundens storlek när du köper en hundsäng så att hunden har tillräckligt med plats att sträcka ut sig på samt att sängen verkligen är bekväm att ligga i. Många hundägare uppskattar också lättskötta material som antingen kan tvättas i maskin eller torkas av med tvättmedel och trasa.

5. Pälsvård: Beroende på vilken päls hunden har behöver du till exempel köpa ett milt schampo och en borste för att hjälpa hunden att bli av med fällande päls.

6. Leksaker: Alla hundar behöver stimulans och det är här leksakerna kommer in i bilden. Det är nämligen inte bara valpar som tycker om tuggleksaker, dragleksaker eller bollar. Även vuxna hundar älskar att leka. Se till att leksakerna du köper inte är farliga för hunden och passa på att ha roligt med din nya vän.

Att skaffa hund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *