allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Skaffa rätt hundförsäkring
Skaffa rätt hundförsäkring

Skaffa rätt hundförsäkring

Om du äger en hund bör du försäkra din fyrfota vän. Det finns olika slags premier att välja mellan och du kan alltid hitta en försäkring som fungerar för dig, din hund och din ekonomi.

Försäkring för hundar

När du ska försäkra din hund är det smart att satsa på ett försäkringsbolag som verkligen bryr sig om djur. Som har din hund, katt eller häst i fokus. Då kommer du få bättre hjälp, men också få premier som verkligen passar livet som hundägare. Tänk också igenom hur stor självrisk du vill ha. Stor självrisk innebär mindre månadskostnader, och liten självrisk innebär högre premier. Ett problem som många hundägare har är att hundförsäkringen kostar olika mycket beroende på hundras. Vissa hundraser kan verkligen vara dyra att försäkra – men inte hos alla försäkringsbolag. Försäkringsbolaget https://www.lassie.co/ är ett försäkringsbolag som fokuserar på hundar, katter och andra djur. Ditt djur och du som djurägare är i centrum. Hos Lassie försäkrar du alla hundraser till ett bra pris. Du kan påverka hur mycket du betalar per månad beroende på hur du förebygger olyckor och skador, och du får personlig hjälp mellan 07-22 varje dag.

Förebygg skador

Det finns många anledningar att förebygga skador, så att du faktiskt inte behöver nyttja försäkringen. Först och främst kommer din hund vara friskare och må bättre. Du och din fyrfota kompis kommer kunna göra så mycket fler saker. För det andra slipper du oroa dig så mycket för ditt djur. För det tredje kommer det att vara mycket bättre för din plånbok. En hund som blir skadad eller sjuk behöver vård och det är inte gratis. För att minska den ekonomiska smällen är det alltså smart att ha en bra hundförsäkring. Men du kan påverka mycket själv.

Motion, mat och daglig omsorg

För att din hund ska må bra behöver den komma ut flera gånger per dag. Inte bara för att göra sina behov, utan också för att få röra på sig. Ju större och mer energisk hund du har, desto mer motion. Men även små hundar behöver få gå på rejäla promenader. Hur många, långa och intensiva promenaderna behöver vara beror mycket på rasen. Därför bör du köpa en hund med samma energinivå som dig själv, och inte primärt utgå från utseendet. Vissa raser, som Bordercollie, behöver också intellektuell utmaning och stimulans för att må bra. Som att få valla får eller träna agility. Sitta och mysa i soffan en hel dag med hunden låter mysigt, men det är inte lika hundvänligt som att gå en långpromenad i skogen trots dåligt väder. Din hund behöver också rätt foder. Vissa hundar är mycket känsliga i maten, medan andra gärna äter en egenfångad mus. Du bör regelbundet klippa hundens klor och dagligen ”gå över” hunden. När du ändå klappar kompisen passar du på att leta efter skador, fästingar och hudproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *