allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Livet med hund
Livet med hund

Livet med hund

Att äga en hund är fantastiskt men samtidigt ett stort åtagande. Det är mycket att tänka på när du har en hund, allt från hur länge den kan vara själv till vad den behöver för omvårdnad. En hund behöver en rad olika saker. För att göra det enkelt för dig när du ska köpa hundsaker kan du besöka en djurbutik på nätet. När du beställer saker från en djurbutik kan du hitta i princip allt du behöver eftersom de ofta har ett stort sortiment. Du kan beställa allt från hundmat till hundleksaker från en djurbutik på nätet. En annan fördel är att du får hem allt samtidigt.

Ge din hund stimulans och tid

För att din hund ska må bra behöver du ge den tid. Hur mycket tid du behöver ge din hund beror på vad det är för hundras du har. På grund av det är det alltid viktigt att se över livssituationen innan du köper en hund. Hunden behöver passa in i ditt liv för att det ska bli bra för er båda. Du behöver ge din hund stimulans och aktivering dagligen i form av bland annat hundpromenader. Hunden behöver även sällskap för att må bra. Hundar är flockdjur som inte mår bra av att vara ensamma för länge. Därför behöver du planera dina dagar för att din hund inte ska vara ensam allt för länge och för att du ska kunna ge hunden det den behöver.

Lek med din hund

En hund gillar generellt mycket lek och bus. Att leka med din hund ger otroligt mycket. När det kommer till lek och hundar är det en bra idé att redan från att hunden är valp införa tydliga signaler kring när leken är slut eller när hunden ska sluta med saker. Både valpar och vuxna hundar gillar att du kastar saker till dem. Dragkamp är en annan lek som många hundar gillar. En del hundraser gillar att leta upp saker som du har gömt. Det är perfekt att göra inslag av det på hundpromenaderna så att hunden får mer stimulans. Många hundar gillar även att hämta och bära saker. De känner sig ofta duktiga och stolta genom att göra det.

Gå en hundkurs

När du köper din hund är det bra att läsa på om hundrasen och vad den kräver och behöver. Ju mer du vet om din hund desto bättre kommer det att bli för er båda. Att gå en valpkurs eller en kurs när hunden är äldre är alltid en bra idé om du vill lära den något speciellt. Det kan vara till stor nytta att gå en lydnadskurs medan hunden fortfarande är ung och är lättare att forma. När du går en kurs med din hund knyter ni även an till varandra på ett bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *