allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Saker som en hund behöver
Saker som en hund behöver

Saker som en hund behöver

När du ska köpa en hund behöver du införskaffa en del saker för att livet med hund ska bli smidigt och bra. För att göra det enkelt för dig när du ska köpa hundgrejer är ett tips att beställa det du behöver från Zoo som är en djuraffär på nätet. Zoo har allt du kan tänkas behöva till din hund som exempelvis hundmat, klotång, koppel, tuggben och bajspåsar. Det sköna med att beställa från Zoo är att du kan få dina grejer direkt hem till dörren.

Din hund behöver bra mat

Hundmat är en viktig del när det kommer till hundens välmående, speciellt när den är valp. Alla hundar har olika behov när det kommer till bland annat hundmat. Hundmaten du köper bör anpassas till hundens livsstadium, aktivitetsnivå och ras. När hunden får i sig rätt näring kommer den att må bra och ha tillräckligt med energi för att kunna leka och busa. Men det är inte bara hundmaten som är viktig utan även matplatsen. Köp rätt utrustning till matplatsen för att det ska bli en helig mark för din hund och samtidigt göra ätandet praktiskt och bekvämt. Det finns flera olika matskålar som du kan köpa till din hund. Tänk på att köpa en vattenskål och en matskål. Ett tips är att köpa en hundskål med så kallad anti-slip undertill som gör att skålen står på sin plats när hunden äter.

Hundgodis motiverar hunden vid träning

Hundgodis är något annat som är bra att införskaffa men även tuggben. När du har hundgodis kan du lättare motivera din hund att lära sig saker. Ett tuggben bidrar till att hålla hundens tänder friska. Det finns massor med olika tuggben och godis till hundar. Kom underfund med vad din hund gillar för något, alla hundar gillar inte alla sorters godisar och tuggben. Hundleksaker är också bra att köpa till din hund för att kunna stimulera din hund på ett bra sätt. När hunden är valp är hundleksaker perfekt att ha för valpen att bita i.

Vårda hundens päls och klor

Du behöver vårda din hund för att den ska må bra. Klorna ska klippas regelbundet och pälsen borstas. Till det behöver du en bra klotång och borste som passar hundens päls. Det kan vara en god idé att ha ett litet hundapotek hemma utifall att olyckan är framme. En hundsäng måste du även köpa till din hund. Det är viktigt att den har sin egen plats där den kan vila och slappna av. Det finns många olika hundsängar i olika storlekar, anpassa sängen efter din hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *