allt om att köpa och äga hund samt hundraser
En liten eller stor hund?
En liten eller stor hund?

En liten eller stor hund?

Det finns hundar i alla storlekar, från jättesmå till de som är över en meter höga. Vilken storlek på hunden du bör välja beror på vad som passar din livsstil, ditt hem och även dina önskemål. Vissa gillar stora hundar mer än små och andra tycker tvärtom.

Stora hundar kräver självklart mer utrymme jämfört med små, både i hemmet och även i bilen. Stora hundar kan även kosta lite mer, framförallt när det gäller maten. De kräver även längre promenader och mer aktivitet. Det är viktigt att komma ihåg, om du inte har tid att gå på långa promenader kan en mindre hund som inte kräver så mycket motion vara bättre. Det kan också vara så att de större hundarna behöver en vuxen person, har du barn i familjen kommer de inte ha möjlighet att gå på promenader med hunden.

För första gångsägare kan det vara smart att börja med en mindre ras. Det ger dig möjlighet att se hur det känns och du behöver inte oroa dig för att hunden verkligen ska dra ifrån dig på promenaderna tills den lärt sig gå i koppel ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *