allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Golden Retriever
Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever är en väldigt fin, lite större gyllene hund. Till en början avlades den för apport vid fågeljakten. Idag finns det dock olika typer av Golden Retrievers, det finns både utställningshundar och jakthundar. Många väljer dock att skaffa en Golden Retriever som sällskapshund. Det är en av de populäraste hundraserna idag och det beror på att den är nästan aldrig aggressiv och älskar att vara till lags.

Golden Retriever kommer från Storbritannien och användes som sagt till fågeljakten i början. Idag är Golden Retriever-rasen indelad i Svenska Kennelklubbens grupp 8. Det innebär att den tillhör stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar. Kort förklarat innebär det att dessa hundar är experter på att simma, hämta saker samt stöta upp olika fåglar.

Utställnings- och jakthundar

Förutom att rasen är indelad i grupp 8 går det även att dela in Golden Retrievers i två andra grupper, utställningshundar och jakthundar. Utställningshundarna har oftast en nästan helt vit, eller i alla fall en ljusare päls. De är även aningen större jämfört med jakthundarna. Jakthundarna är alltså mörkare i färgen och lite mindre. Detta kan vara bra att känna till när du är intresserad av att köpa en Golden Retriever, du kan lättare hitta den typen som passar dig bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *