allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Köpa hundvalp
Köpa hundvalp

Köpa hundvalp

Att köpa en hund är ett stort beslut och ett köp som verkligen är spännande. En hund blir en extra familjemedlem. Om du har hittat din drömhund men inte kan betala den direkt kan du gå in på Lånakuten och ansöka om ett snabblån. Ett snabblån lämpar sig för mindre konsumtion och det är ett lån som du ofta måste betala tillbaka inom 30 dagar. Så om du saknar lite pengar för att ha hela summan är det ett perfekt lån, eller om du vet att pengar kommer komma in på kontot inom en månad.

Läs på om hundrasen

När du ska köpa en hund ska du välja med omsorg. Ta reda på allt du kan om den hundras du tittar på, för att vara helt införstådd med vad du köper för en typ av hund. Ett tips är att du inte ska ha för bråttom när du ska välja hundras. Att träffa hundvalpens föräldrar kan vara bra för att exempelvis se hur stor hunden kommer att bli. Valpen kommer förmodligen att brås på sin släkt så om du har fått en uppfattning om den är du bra förberedd.

Se till att du har tid för en hundvalp

När du ska välja en hund är det bra att kolla upp stamtavlan och uppfödaren. Men det du ska ta med dig är att hundar är djur och deras utveckling styrs av en rad olika saker och trots en bra uppfödare och bästa förutsättningarna kan det blir tokigt, Det finns inga garantier för att valpen ska vara frisk, sund och glad. Innan du köper hundvalpen ska du veta att du har tid att ta hand om den. Om du har ett arbete där du inte kan åka hem och rasta huden måste du hitta en dagmatte eller ett hunddagis. Du ska dessutom ha tid att ha en hundvalp, vilket är väldigt krävande. Om du har extra semester kan det vara bra att utnyttja den när valpen är liten. Den första tiden är det viktigt att ni bygger ett starkt band till varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *