allt om att köpa och äga hund samt hundraser
Smart inredning för hundägare
Smart inredning för hundägare

Smart inredning för hundägare

Att skaffa hund innebär ett stort ansvar, och det är mycket att både planera och förbereda. En detalj som lätt glöms bort är att fundera på om du vill eller behöver anpassa en del av inredningen för din nya familjemedlem.

Kommoder och annan förvaring

Hundvalpar är ofta fulla av lek och nyfikenhet, vilket kan ställa till det om du har mycket dekorationer och annat som står löst och lätt faller ner. Se över vad du behöver göra för förändringar innan valpen kommer; oftast är det inte så mycket. Men det kan vara bra att till exempel satsa på mer smart förvaring och att flytta upp dina dekorationer och vissa inredningsdetaljer på en lite högre nivå. Har du öppen förvaring i badrummet, som en bänk med öppna hyllplan för handdukar och toalettpapper, kan du slippa mycket frustration genom att investera i en kommod istället. På det sättet får du undan dina handdukar och liknande från en nyfiken hundvalp men har fortfarande allt inom räckhåll.

Har du vaser och böcker liggande framme kan det vara en bra idé att ta bort dem eller ändra plats för dem. Allt som hunden kan tänkas bita på eller riva i kan eventuellt behöva flyttas. Vill du inte ändra för mycket kan du såklart också låta hunden komma hem till er och först då se hur den beter sig och anpassa inredningen efter det. Hunden behöver dock lugn och ro när den upptäcker och vänjer sig vid sitt nya hem, så gör inga större förändringar när valpen väl är på plats.

Skapa balans i både sinnet och hemmet

En trygg och balanserad hundägare är det allra bästa för valpen, så allt som kan hjälpa dig att uppnå de känslorna kommer vara bra för er båda. Blir du lätt frustrerad och vill ha din inredning på ett visst sätt är det definitivt en bra idé att se över den biten innan hunden kommit hem. Då är du mentalt förberedd och kan åtminstone slappna av när det kommer till valpen i kombination med hemmet. Att skaffa hund är som sagt ett stort ansvar och du behöver göra det som krävs för att hunden ska få ett så bra och lyckligt liv som möjligt ihop med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *